Блог

Наргиле

Какво трябва да знаете, когато си поръчвате наргиле

Знаете ли по какво се разпознава хубавото наргиле? 
По удоволствието, което изпълва човек, когато го пуши. Ароматният, качествен тютюн за наргилета оставя приятен вкус в устата ви, гори равномерно (това зависи и от колко тютюн сте натъпкали в чашката и как сте разположили въглените) и относително дълго – от час до два, зависи как пушите. 

Кои са най-разпространените митове за наргилетата?


Отказалите цигарите не бива да пушат наргилета, за да не се пристрастят отново към тютюна. Не се тревожите. Ако сте отказали цигарите, наргилето няма да ви накара  да ги пропушите отново. То дори би могло да действа като по-малко вреден заместител на никотиновия ви навик и да ви помогне да се чувствате по-добре, когато излизате или когато имате гости. Особено ако сте социален пушач. 

 

Непушачите не пушат наргилета. Няма нищо общо между цигарите и тютюна за наргилета. Пушенето на шиш е бавно, почти медитативно удоволствие. Кефът не идва от никотина, а от аромата, бълбукането на наргилето, вкуса му. 

 

Наргилетата са по-вредни от цигарите. Не можем категорично да наречем тютюна за наргилета безвреден, но той определено отделя по-малко катран и вредни частици, водата ги филтрира. А и за едно наргиле отиват не повече от 10 грама смес, част от която е тютюн. В цигарената кутия има 20 грама тютюн. 

Ако сте пушили наргилета с качествен тютюн, на следващия ден не усещате тежест в гърдите и лош вкус в устата. Не ви е трудно да дишате, чувствате се добре. 

Затова винаги проверявайте тютюните, които си купувате или с които ви правят наргилета в заведенията. Ние ползваме само сертифициран тютюн „Ал Фахер“


С какви наргилета да се поглезите?
Имаме и обикновени наргилета, но ви препоръчваме стъклени и наргилета в плод – те засилват вкуса. Може да си поръчате наргиле с мляко. Освен, че придава плътен вкус на наргилето, млякото прави аромата му по-мек. Айс маркучът пък обратното – олекотява вкуса. 

В „Арабия“ вашето наргиле се приготвя от майстор, който ще ви препоръча нестандартни комбинации и ще ви забърка омайни, ароматни наргилета. Елате и ги опитайте.